Thomas Jågas - Fjällnära ljus | Kulturarv Västmanland

Rubrik

Thomas Jågas - Fjällnära ljus

  • Utställningar

Datum

2018-05-19

Tid:

0:00
Plats:

Inträde:

Se webbplats

Texterna är många om den fjällnära skogens stora betydelse som ”Den sista vildmarken”. Nu är den för första gången även vördnadsfullt fotograferad.

I den nyutgivna boken “Fjällnära ljus” bjuds vi på kaskader av årstidernas färgrika ljusväxlingar över fjället och i dalgångarnas fjällskog. För första gången ställer nu Thomas Jågas/N även ut sina berömda bilder ur projektet. Landskap, blommor, fåglar och djur - hela fjällskogens flora och fauna finns representerad i denna vackra utställning.

Thomas Jågas tjänstgör som kommunbiolog i Falun, men stor del av hans tid ägnas åt naturfotografering, företrädesvis i Dalarnas skogsområden.
Festivalen har arrangerats i Moskva i fem år och presenterar det bästa av rysk naturfoto. Fler än 150 000 människor besöker utställningen i Moskva, och sedan går den på turné i över 70 städer, varav Hallstahammar är den enda svenska orten.

Missa inte att ta del av denna storslagna utställning om Rysslands rika och vackra natur, som visas för allra första gången i Sverige.

Övrigt: Inte angivet.

Position:

Inte angivet.